Værd at vide om epoxymaling

11 april 2022 Maya Hindsberg
epoxy maling

advertorial

Epoxy og betongulve er tit ord, der går hånd i hånd og med god grund. Epoxy er nemlig et materiale, som er blevet populært at bruge til at male betongulve med, så det ikke alene kan få et unikt udseende, men også så det får en højere slidstyrke og holdbarhed.

Som oftest så bliver epoxy inddelt i to kategorier: epoxy maling og epoxy belægning. Disse to typer kan dog ikke udelukkende bruges på betongulve, men også andre overflader, så længe der ikke er fuger i. Det er muligt at arbejde med epoxy maling selv, og der er massere af vejledning at finde på diverse hjemmesider, men hvis du ikke er den store gør det selv type, så kan du altid få en professionel til det.

epoxy maling

2-komponent maling

Epoxymaling er det, der kaldes for en 2-komponent maling, hvilket også er noget af det, der bidrager til, at den er så slidstærk. Det gør den god, hvis man vil have et gulv, der tåler slid og brug mange år frem, og som bliver brugt på en måde, der risikere at give ridser mm.

Malingen bliver blandet op af to forskellige materialer, som ikke gør noget alene. De to materialer er en base og en hærder, som efterlader dit gulv mere slidstærkt end det var før.

Hvordan maler man med epoxy maling?

Når du maler med epoxymaling, så er det meget lig den proces, der er, når du maler med normal maling. Du maler nemlig med en normal malerrulle, og skal også gerne give gulvet to lag. Her skal du finde den rigtige mængde af tid mellem de to lag bliver påført, for på den ene side vil du gerne påføre de to lag inden for et døgn, men du vil ikke påføre det andet lag for tidligt, da det kan medfører, at gulvet bliver en smule klæbende.

Flere Nyheder