Vælg den rette hund til livet i lejlighed

Står du for at skulle vælge den helt rigtige hund? Så kan du med fordel læse med i det følgende, hvor vi gennemgår nogle vigtige pointer desangående.

Hvilken hunderace skal jeg vælge?

Selv om det primært bør være hundens individuelle personlighed som afgør hvorvidt du og hunden passer sammen eller ej, er der dog visse race karakteristika, som det godt kan betale sig at tage i betragtning på forhånd. Du skal grundigt overveje hvilken type livsstil du fører lige nu – og hvilke du ønsker at føre i fremtiden. En hund vil nemlig kunne påvirke din livsførelse i meget høj grad. Og derfor er det vigtigt at vælge rigtigt fra starten.

Bor du i lejlighed, er det for eksempel ikke nogen god idé at vælge en hund med et meget stort behov for daglig aktivitet. Alle hunde har selvfølgelig brug for motion hver dag, og alle hunde skal som udgangspunkt luftes mindst tre gange på daglig basis. Men nogle hunde er mere krævende end andre på dette punkt. Jagthunde så som hønsehunde, settere, spaniels og retrievere egner sig generelt ikke til et liv i en lejlighed.

Vælger du alligevel en hund af en af disse racer, skal du være forberedt på mindst en gang om dagen at lade hunden løbe frit. Bor du i byen, skal du således kunne transportere din hund til et område – for eksempel en hundeskov eller et andet terræn hvor dette er tilladt. Ellers vil hunden mistrives, og dette vil kunne mærkes på dens humør og personlighed.

Kan jeg have hund i lejlighed?

Det kan måske godt lyde som om det slet ikke kan lade sig gøre at holde hund i en lejlighed. Men vælger du en såkaldt selskabshund som for eksempel en Shi Tzu, en Lhasa Apso, en mops eller en Bichon Frisé er der ingen problemer, nærmest uanset hvor lille din lejlighed er. Læs mere om hvad du bør overveje inden du køber hund på vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/