Sov godt på en komfortabel boxmadras

31 juli 2021 Astrid Pedersen
Sov godt på en komfortabel boxmadras

En god nattesøvn er essentiel for det fysiske og mentale helbred. Derfor er det vigtigt at du ligger ordentligt om natten. Derfor bør du udskifte din seng så snart du finder ud af at den ikke længere støtter din krop på hensigtsmæssig vis.

Hvilken seng skal jeg vælge?

Når du står for at skulle købe ny seng bør du først og fremmest overveje om du er i markedet efter en traditionel seng med ramme, eller om du ønsker dig en mere simpel løsning.

Når du køber en sengerammer har du fordelen af at kunne skifte madrassen ud uden at skulle skrotte hele sengen. Til gengæld får du en seng som fylder en del. Du kan i stedet vælge en boxmadras som er bygget op på simpel vis og som ikke optager nær så megen plads.

Hvad er en boxmadras?

En boxmadras er et populært valg når det handler om komfort og enkelthed.

En boxmadras består af en enkelt madras hvor al indmad i form af af polster og fjedre er samlet i en ramme – gerne af træ – og betrukket med stof. Med en boxmadras behøver du således ikke en decideret sengeramme, da benene som regel vil kunne monteres direkte på boxmadrassens ramme.

De fleste boxmadrasser leveres med en topmadras som man selv kan vælge. Nogle mennesker foretrækker en forholdsvis tynd topmadras og får dermed et hårdere leje. Andre kan godt lide en meget blød madras. Og så er der mange som synes godt om de nyere topmadras modeller fremstillet af det såkaldte memory foam – et skum agtig materiale som former sig efter kroppen.

Det er smag og behag hvad man foretrækker i den henseende. Men det er velkendt at boxmadrassen er den mest udbredte madras type, mestendels på grund af den enkle opbygning.

Du kan læse mere om boxmadrasser, og se anmeldelser og tests af boxmadrasser, på Sovneksperterne.dk

Flere Nyheder