Skadedyrsbekæmpelse på Falster

25 maj 2021 Lotte Hindsberg
Skadedyrsbekæmpelse på Falster

I Danmark findes der et utal af skadedyr. Heldigvis er de fleste af dem nogle, vi ofte selv kan fjerne, og kun hvis det er virkelig slemt, må vi kontakte en skadedyrsbekæmper. Derudover er der så de skadedyr hvor det er en god ide at kontakte en skadedyrsbekæmper. Det er f.eks. hvis du er så uheldig at have et hvepsebo eller væggelus.

Den sidste gruppe er rotter. Her har du som borger pligt til at kontakte din kommune, som vil sende en skadedyrsbekæmper ud. Det er gratis, da vores almene sundhed er påvirket af rotter, som kan bringe smitte fra dyr til mennesker. Du kan f.eks. søge på skadedyrsbekæmpelse på Falster. 

Forebyg besøg af skadedyr

Det er umuligt fuldstændig at undgå besøg af skadedyr, det er heller ikke nødvendigt. F.eks. er myrer i begrænset mænge godt at have i sin jord, men for mange vil spise havens rødder og blomster og grønsager vil gå ud. 

Selvom det ikke er muligt at undgå fuldstændigt, er det stadig værd ikke at sende en direkte invitation til skadedyrene, at de er velkomne til at flytte ind.

En af de vigtigste ting du kan gøre er at rydde op på din grund. Undgå fugtige mørke steder. Det er områder som rotter foretrækker som redder. Husk at to rotter på få måneder kan blive til flere hundrede. 

Det gælder også at begrænse den mad der ligger på din grund. Har du en kompostbunke, så smid kun ukrudt og andet grønt i den. Smid heller ikke nedfaldsfrugter på kompostbunken. Nedfaldsfrugterne skal i skraldespanden.

Gå også dit hjem igennem og er der små revner så få dem lavet. Oppe som nede. Rotter kan kravle op af selv den stejleste væk og det er en invitation til et hvepsebo. Husk at tjekke at der ikke er hvepse, inden du lukker revnerne ellers vil de arbejde sig ind i væggen.

Flere Nyheder