Sæt båden i stand med det rette bådudstyr

Er du den nybagte ejer af en lækker fritids båd, og ser du frem til at tilbringe weekender og måske endda hele ferier i de danske farvande? Så bør du først og fremmest finde det rette bådudstyr og tilbehør.

Du skal blandt andet sørge for at du har det rette grej og de rigtige materialer til bådens vedligeholdelse. En båd kræver nemlig temmelig meget arbejde på den front – især når den skal klargøres til sommerens sejlads. Dette foregår for de fleste båd ejeres vedkommende i vinter halvåret mens båden alligevel ligger på land.

Mange båd ejere vælger at lade båden opmagasinere et sted hvor det er muligt at fikse båden – det vil sige hvor der er adgang til rindende vand og andre faciliteter. Dette er meget fornuftigt. Det kan nemlig være svært at klargøre en båd som ligger i vandet, hvilket kan vanskeliggøre rensning og pleje af bådens bund. Og bruger du vinteren og det tidlige forår på at sætte alle bådens dele i stand er du garanteret en holdbar båd som nok skal kunne holde til en sommerferie på vandet.

Hvilket bådudstyr skal jeg bruge?

Der er forskel på hvilke redskaber og materialer som er nødvendige til pleje og vedligeholdelse af din båd alt afhængig af hvilken type båd du har. Er du i besiddelse af en træbåd skal du selvfølgelig have fat på lak til dæksplanker og indre skrog samt bundmaling som kan forhindre angreb fra diverse organismer under vandlinjen. Er båden forsynet med megen elektronik – for eksempel til navigation – skal du sikre at alt er up to date. Og endelig er det rigtig smart at sørge for at de sanitære faciliteter fungerer som de skal.

Du kan finde alt hvad du skal bruge af bådudstyr og tilbehør i den online shop på baadbiksen.dk