Leg skattejæger med magnetfiskeri

10 juli 2021 Anders Lundtang Hansen
Leg skattejæger med magnetfiskeri

Magnetfiskeri har sådan set ikke noget at gøre med, at man jager fisk eller andre dyr med højt indhold af jern i sig med magneter; det ville også næsten være umuligt at gøre.

Det er ganske enkelt, at man har en magnet på specielt en snor, som man så forsøger at trække langs dybet i en sø, i en flod, på havet eller noget andet tilsvarende.

Der er flere forskellige metoder, hvorpå man kan gøre dette, hvor det kan være, at man har smidt anker et sted, hvor man har en idé om, at der gemmer sig noget af metal på havbunden, så man sænker magneten ned for at fange det og forsøger sig rundt i området, hvis man ikke har heldet med sig i første forsøg.

Ellers kan man også sejle meget langsom og trække magneten over vandoverfladen og se, om den får noget med sig.

Endvidere kan man da også stå inde ved bredden og forsøge at kaste den forsigtigt ud og se, om der er “bid”. Man skal bare lige passe på, at man ikke rammer mennesker eller andet med magneten.

Men hvad forsøger man så at fange?

Magnetfiskeri giver dig mulighed for at jage skatte

Den umiddelbare indskydelse til hvorfor man skulle begynde på magnetfiskeri burde jo være, at man for eksempel har tabt sine nøgler i vandet eller andet af metal, som man gerne vil fiske op, uden man behøver at blive våd.

Men langt de fleste mennesker benytter sig af det, fordi de gerne vil prøve at være skattejæger!

Jordens overflade er jo dækket af 70 procent vand, og hvad der ikke er blevet tabt, sænket, skudt ned, efterladt og så videre i vandområderne, er ikke til at sige.

Men der kan sagtens gemme sig historiske artefakter eller mange andre spændende sager, som der bare venter på at blive fisket op.

Flere Nyheder