Gør det selv projekt – afslib dine egne trægulve

19 april 2022 Lotte Hindsberg
gulvafslibning i Jylland

advertorial

Har du besluttet dig for, at dine trægulve skal afslibes og du gerne vil kaste dig over projektet, er der flere ting du skal overveje og gøre før du går i gang. Det første er om du har tid til at afslibe gulvene. Det er en tidskrævende opgave og du skal forvente at bruge omkring to dage pr. værelse.

Alt efter hvor stor værelset er. I nogle tilfælde kan det ikke betale sig selv at afslibe gulvene eller også, så er forskellen på selv at gøre det og få det gjort minimal. Du kan læse mere om gulvafslibning på gulvkanonen.dk.

gulvafslibning i Jylland

Hvis du selv vil afslibe gulvene

Da du betaler for gulvafslibningsmaskinen fra det øjeblik du forlader butikken, er det vigtigt at du kan gå i gang med at afslibe gulvene med det samme og ikke først der skal til at fjerne møbler, støvsuge og rengøre gulvene, så gammel skidt og snavs ikke ender med at blive slebet ned i gulvene.

Du skal også gå gulvene efter for løse søm. Sandpapir er dyrt og er der løse søm, vil de rive sandpapiret i stykker, hvilke i sidste ende gør, at det bliver dyrere at få afslebet gulvene.

Den vigtige efterbehandling af gulvene

Når gulvene er afslebet er det vigtigt at de får den nødvendige efterbehandling. Gulvene skal have lak, lud eller sæbe indtil at de er mættet. Det vil sige, at de skal have mindst tre behandlinger. Hver gang skal gulvene have en grundig behandling.

De skal være våde, men de skal ikke svøbe i lud, sæbe eller lak. Gulvene skal have tid til at tørre i mellem hvergang du giver dem en behandling og de skal have mindst tre gange, før du tager din bolig i brug. Får dine gulve ikke den nødvendige behandling vil de ellers fungere som en svamp når det drejer sig om snavs.

Flere Nyheder