Find familiens nye medlem på et hundeinternat

Hvis familien enstemmigt har besluttet sig for en udvidelse i form af en hund eller en hvalp – hvorfor så ikke finde det nye medlem på et hundeinternat?

Når du vælger at adoptere en hund fra et hundeinternat får du ikke alene hunden en del billigere end hvis du køber den hos en opdrætter. Du er også med til at give en hund en chance mere her i livet. Og den vil uden tvivl kvittere med betingelsesløs kærlighed og hengivenhed resten af sti liv.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved adoption fra internat?

Selv om du og familien således gør en god gerning, vil internatet stille krav til jer. I vil blive vurderet på jeres evne til at tage ansvar for hundens trivsel og velbefindende. Internatet vil foretage en bedømmelse af jeres vilje til at give hunden de bedst mulige rammer, således at den ikke efter et par måneder skal returneres til internatet.

Når du adopterer en hund fra et internat vil hunden måske have været meget igennem: Den kan have mistet sin ejer ved et dødsfald, eller den kan stamme fra en dyreværns sag og derfor være traumatiseret, måske både fysisk og psykisk.

Medarbejderne på internatet lægger et stort stykke arbejde i at resocialisere dyrene og genskabe deres tillid til mennesker. Hvis internatet vurderer at I som familie ikke kan honorere dette stykke arbejde, vil I ikke komme i betragtning i forhold til adoption af en hund.

Samtidig vil internatet gøre deres allerbedste for at finde det helt rette match til jer. Dette sker på baggrund af observationer og den før nævnte vurdering af familien. Er der små børn inde i billedet, er det for eksempel meget vigtigt at hunden har temperamentet hertil.

Hvis du vil vide mere om det at adoptere hund fra hundeinternat, kan du blive klogere på altomdyr.dk/fordele-og-ulemper-ved-at-koebe-dit-kaeledyr-paa-hundeinternat/