Find en brugt bil til en brøkdel af nyprisen

Står du for at skulle købe ny bil? Så bør du overveje at købe en brugt model.

Hvad er den største fordel ved at købe en brugt bil frem for en ny?

Når fordele og ulemper i forhold til køb af bil skal gøres op, vinder den brugte model stærkt på prisen. En ny bil vil tabe størstedelen af sin værdi inden for det første par år – og det er der ikke så meget at gøre ved.

En stor del af den pris du betaler for en fabriksny bil består nemlig af skatter og afgifter, som pålægges nye biler af den danske stat. Dem får du aldrig igen hvis du vælger at sælge din bil. Til gengæld vil du altså kunne få rigtig meget mere bil for pengene hvis du køber din nye bil brugt.

En brugt bil med et par år på bagen har smidt det meste af sin nyværdi, og vil således kunne erhverves for en brøkdel af nyprisen. Samtidig får du alt det spændende elektroniske ekstra udstyr med i købet, som du ellers skulle have betalt ekstra for. Og så slipper du måske helt for at skulle optage lån til køb af ny bil.

Samtidig vil du kunne sælge din nye brugte bil efter et par år uden at tabe noget væsentligt på den. Du kan også vælge at beholde bilen og faktisk have glæde af den i lang tid. En brugt bil af nyere dato kan sagtens have mange år og kilometer tilbage under motorhjelmen.

Nyere biler er trods alt af et andet fabrikat end bil med 20-25 år på bagsmækken. En tre år gammel bil holder en ganske fin standard, som sagtens kan sammenlignes med de spritnye modeller. Og når du køber din nye bil brugt vil du kunne vælge et mærke eller en model af højere kvalitet end den du ville kunne købe fra ny.

Du kan læse mere om nye og brugte biler på https://xn--fartglde-o0a.dk/guide-skal-du-vaelge-en-ny-eller-brugt-bil/