Få hjælp til boligkøb af en boligadvokat

Er det første gang at du skal købe en bolig og har du ikke en erfaren person med dig som også er god til at forhandle bør du overveje at hyre en boligadvokat til at hjælpe dig igennem købets mange faser. Der kan være mange problemer som du kan undgå og penge at spare ved at have en advokat med.

For det første kan advokaten undersøge om der er lokalplaner der kan påvirke dine planer om køb. Det kan både være positive som negative planer. Hvis der er planer om at anlægge en ny stor park i gåafstand kan det påvirke positivt, men det kan også være at kommunen har tænkt sig at nedlægge de grønne områder, der er tæt på den bolig du gerne vil købe. Det kunne f.eks. være https://eboligadvokat.dk/.

Selve boligkøbet

Når du har fundet den rigtige bolig, kan du også med fordel have din boligadvokat med, når der skal forhandles. Ikke alene har advokaten med stor sandsynlighed mere erfaring med at forhandle end du har. Samtidig kan han nemmere holde hovedet koldt under forhandlingerne, da han ikke er forelsket i boligen og derfor ikke sidder med hovedet fuld af drømme og planer. Hvis du ikke har en advokat med her bør du som minimum sikre dig at der er et forbehold i købsaftalen, at den først gælder når din advokat har læst den igennem og sagt god for den. 

Det vigtige skøde

Skødet er dit bevis for at boligen tilhører dig. Det skal tinglyses hos en domstol for at det er juridisk gyldigt. Derfor er det en god ide at sikre dig at det sker med hjælp fra en boligadvokat. Så længe skødet ikke er tinglyst, er det muligt for sælgers kreditorer at tage pant i boligen. Det er fuldstændig uden betydning, at du allerede kan være flyttet ind i boligen.