Er planter godt for hjemmet?

Svaret på spørgsmålet er planter godt for hjemmet er ja. Ikke alene bringer de glæde og er smukke. Mange af dem kan også spises. Enten i en salat eller direkte i madlavningen. Derud over er de gode for hjemmets indeklima. De kan rense luften og nedbryde kemikalier fra luften og omdanne CO2 til ny ilt. Det er ofte helt almindelige og kendte stueplanter, der er blevet kendt for at kunne forbedre et hjems indeklima.

Hvilke planter er godt for hjemmet?

Det er blandt andet den helt almindelig stuebirk der er god at have i hjemmet og som kan forbedre hjemmets indeklima. Derudover er også planter som bregner, orkideer og svigermors skarpe tunge. 

Udover at omdanne CO2 til ilt er planterne også gode til at bidrage med ekstra luftfugtighed som især om vinteren er med til at sikre at luften ikke bliver så tør. 

Samtidig viser det sig at mennesker der er omgivet af planter har mindre hovedpine, bedre trivsel og højere produktivitet. Derudover virker planter også ofte som støvsugere og samler på støv. Derfor er det vigtigt at skylle deres blade i ny og næ. Du skal ikke støve dem af. Det er planternes elektricitet der tiltrækker støvet.

Hvilke planter hvor?

Som udgangspunkt kan du have planter hvor som helst i hjemmet. Men der er nu stadig nogle planter der er bedre egnet i nogle rum end andre. F.eks. er krydderurter bedre at have i køkkenet, hvor de nemmere kan ende i maden og planter som er glade for skygge og kulde, kan med fordel placeres i soveværelset. Du bør også undgå planter, der dufter kraftigt i soveværelset da det kan påvirke din søvn negativt.

Det fleste badeværelser er uden vinduer og er derfor ikke velegnet til planter, da de som minimum kræver lys og vand, hvilke de ikke kan få på badeværelset.