Betonarbejde er slidsomt for kroppen – pas på dig selv!

Mange mennesker kan godt lide at have med arbejde at gøre, hvor de befinder sig udenfor det meste af arbejdsdagen, selvom de fleste af os jo godt ved, hvor omskifteligt vejret er herhjemme.

Desuden kan selvsamme personer godt lide, at man har at gøre med noget arbejde, der er meget håndgribeligt, og hvor man skal arbejde mere fysisk og gerne repetitivt, end at man skal til at tænke for meget over, hvordan man gør tingene.

Derfor kan den lykkeligste arbejdssituation for disse mennesker ofte være, at man foretrækker at lave betonarbejde i Horsens, fordi man bor tæt herved; man kan vise folk, hvad man har været med til at bygge i byen, man har nogle skønne kollegaer, og arbejdstiderne er også til at have med at gøre.

Men det er sjældent en arbejdsform, som der bliver anbefalet så meget af, når man er ende hos studievejlederen i folkeskolen, men i nyere tid er mange folk dog blevet peget i den mere faglærte retning som håndværker, da vi har haft et stort boom af akademikere, hvorfor vi har manglet håndværkere.

Den slags arbejde kommer dog hurtigt til at sætte sig på kroppen, og vi mener ikke i den forstand, at man glemmer at tage solcreme på under de varme arbejdsdage, eller at man bliver generet af en grov arbejdstone – det er ganske enkelt det slidsomme arbejde, der medfører en fysisk belastning.

Ofte glemmer man nemlig at bøje kroppen korrekt, man springer en frokostpause over, så man ikke har energi i kroppen, man arbejder for længe, eller man springer over, hvor gærdet er lavest, så man glemmer nogle sikkerhedsregler.

Dette gør måske ikke så meget de enkelte gange, men mange bække små sætter sig som større skavanker på længere sigt, hvorfor mange mennesker i denne branche er nødt til at træde tilbage lang tid før tid.

Husk at passe på dig selv!